Cindy Dobbeleir Psychotherapeute

Psychotherapie


Psychotherapie is een behandelmethode die je kan helpen bij verstoringen of moeilijkheden inzake emoties, gedachten of gedrag of bij het ondersteunen van je persoonlijke ontwikkeling. 


Er bestaan verschillende stromingen binnen de psychotherapie. Ze hebben elk een theoretisch kader met verschillende uitgangspunten en hebben daardoor in de praktische uitvoering ook vaak een andere aanpak. Maar ze hebben ook veel gemeenschappelijk: Meestal is de therapie gebaseerd op een diepgaand gesprek tussen cliënt en therapeut.


Sommige methodes en interventies werken beter bij een bepaalde hulpvraag of persoon. We zoeken daarom uit wat voor jou werkt.


Het is belangrijk en heilzaam ook te spreken over onbegrijpelijke dingen.

Carl Gustav Jung

Interactionele Vormgeving


Interactionele vormgeving is een recente vorm van psychotherapie waarbij vanuit een integratieve visie verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht. In deze nieuwe visie is er aandacht voor de eigenheid van elke mens maar ook voor het groter geheel. Je eigen, uniek verhaal bekijken we op die manier in al zijn dimensies. Zo werken we samen aan een passend antwoord voor jou.Lose your mind and come to your senses  

Fritz Perls